*Nettavisen* Nyheter.

Unge Høyre: - Nei til vern av Lofoten, Vesterålen og Senja

Bildet er fra Reine i Lofoten. Foto: Marianne Løvland (NTB scanpix)

136 stemte for, 147 stemte mot forslaget.

24.06.18 12:36

Forslaget om å verne Lofoten, Vesterålen og Senja har splittet Unge Høyres landsmøte.

Søndag stemte 147 mot å gå inn for vern mot oljeaktivitet i Lofoten, Vesterålen og Senja.

136 stemte for ønsket et slikt vern.

Miljøorganisasjonene er skuffet over resultatet

- Vi hadde selvsagt håpet at voteringen i dag skulle gi oss en stor seier i kampen for et fortsatt oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja. Vi er skuffet over at det akkurat ikke gikk denne gangen, men kanskje neste gang, sier, leder i Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja, Odd Arne Sandberg, i en pressemelding.

- Støtte fra mange

Miljøorganisasjonene hilser tendensen hos ungdomspartiet velkommen.

- Det utrolig gledelig å se at en stor bevegelse innad i Unge Høyre kjemper for å ta vare på våre aller mest sårbare havområder. Vi trenger enda flere med på laget for en oljefri fremtid i Lofoten, Vesterålen og Senja. Og den kampen fortsetter, sier leder i Natur og Ungdom, Gaute Eiterjord.

- Vi har nok kunnskap

Programkomiteens leder Daniel Skjevik-Aasberg hvilte seg på mer enn 90 rapporter og utredninger om Lofoten, Vesterålen og Senja og var ikke til å misforstå på talerstolen:

- Vi har nok kunnskap til å vite at oljeaktivitet vil ha store negative konsekvenser og han oppfordret landsmøtet til å stemme for vern.

- De som i dag stemte for vern av våre aller mest sårbare havområder utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja har gigantisk og solid kunnskapsgrunnlag i ryggen og velgerne er enige med dem. De står på riktig side av historien, sie leder i Naturvernforbundet, Silje Ask Lundberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag