*Nettavisen* Nyheter.

Unge Høyre jubler for medlemsvekst

Foto: Magnus Blaker (Mediehuset Nettavisen)

Øker mest av ungdomspartiene, mens AUF går tilbake etter rekordåret 2011.

15.01.13 21:25

OSLO (Nettavisen): - Vi har oppgaver til alle i valgkampen. Skal vi vinne valget og få Erna inn i regjeringskontorene, trenger vi flere valgkampmedarbeidere, sier Unge Høyres leder Paul Joakim Sandøy til Nettavisen.

Organisasjonen han leder har gjort opp medlemsregnskapet for fjoråret, og det endte på 4938 medlemmer. Det er en framgang på 500 fra rekordåret 2011. Unge Høyre øker mest av ungdomspartiene.

Unge Høyre er fortsatt lillebror i forhold til AUF, som i fjor endte på 13.200 medlemmer. Men AUF opplever å gå tilbake fra rekordåret 2011, da de endte på 13.900.

- Når skal Unge Høyre gå forbi AUF?

- He, he. Det er vanskelig å si. Det er et langsiktig mål, men dette er i alle fall et skritt i riktig retning, sier Sandøy.

Sandøy sier Unge Høyre allerede har innledet valgkampen. I februar skal de besøke alle skolene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Unge Høyre)

- Det aller viktigste for medlemmene våre er skolepolitikk. De fleste går på skolen, og de ser på nært hold hva som bør bli bedre. De vil ha bedre lærere og mer tilpasset undervisning, for å nevne noe. Men ellers er det mange saker som engasjerer.

Sandøy sier at han har snakket med partileder Erna Solberg om Unge Høyres rolle i valgkampen og at den blir svært viktig.

- AUF har mer penger, flere medlemmer og et større apparat, men vi må være mer aktive og stå på det lille ekstra. Det er litt opp til hver og en hva man vil gjøre, men vi har 400.000 dører å banke på, vi skal dra på skoler, på universiteter og være på sosiale medier. Møtet med velgerne ansikt til ansikt blir det viktigste, og det er vi som skal stå den ekstra timen på valgkampstand, sier Sandøy.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.