Gå til sidens hovedinnhold

Unge Høyre vil ha bordeller

Fylkeslag mener regjeringen går feil vei. - Legitimerer vår tids slaveri, raser SV-ungdommen.

(BIIPMAG): Unge Høyres fylkeslag i Akershus vil sette i gang en prøveordning med statlig kontrollerte bordeller.

Hva mener du om prostitusjon? Si din mening i bunn av artikkelen!

Det var på fylkeslagets generalforsamling for noen uker siden at forslaget om å legalisere bordeller under statlig kontroll ble vedtatt.

Les også: Sverige vil stoppe horer fra Norge

- I ordnede former
I første omgang ønsker Akershus Unge Høyre at ordningen skal være et forsøksprosjekt.

- Vi ser for oss en kontroll hvor det sørges for at ting foregår i ordnede former, hvor det ikke skjer vold, seksuelle overgrep og lignende, som er hverdagen for mange prostituerte i dag, sier leder i Akershus Unge Høyre, William Johnsen, til biipMag.no.

Han sier regjeringen, som har foreslått å kriminalisere horekundene, går i helt feil retning.

- Vi ser på erfaringene som er gjort i utlandet og hører på de prostituerte, som ønsker en annen retning og en annen løsning enn kriminalisering. Vi velger ikke å se sort/hvitt på dette og tenker at det viktigste er å hindre menneskelig lidelse. Dette er uansett ikke noe som man bare kan regulere vekk. Her må man tenke alternative løsninger, sier Johnsen.

- Legitimerer vår tids slavehandel
Unge Høyre-forslaget får det til å koke over for Sosialistisk Ungdom (SU).

- Dette forslaget fra Akershus Unge Høyre er direkte med på å legitimere vår tids slavehandel, tordner organisasjonssekretær i SU, Olav Magnus Linge.

Han mener Unge Høyre nå aksepterer at kvinnekroppen skal være til salgs.

- Dette er en industri som ikke bare er brutal og umenneskelig, men som også er med på å ødelegge det sunne kroppsbildet fullstendig. Den type objektifisering som blir gjort av kvinner i denne industrien ødelegger også menns holdninger til seksualitet, vold og overgrep. Det er et helt grunnleggende og ufravikelig prinsipp at kvinnekroppen ikke skal være til salgs. Det prinsippet fjerner Akershus Unge Høyre og erstatter med et statlig «godkjent-stempel», sier Linge.

- Potensielt ødeleggende
Linge sier det nettopp er erfaringene fra utlandet som taler for en kriminalisering av sex-kjøp.

- Erfaringene er jevnt over gode, rett og slett fordi en kriminalisering skrumper inn markedet og gjør det mulig å ta bakmennene, sier han.

- Hvor alvorlig er det at Akershus Unge Høyre kommer med dette forslaget?

- Det er veldig alvorlig og potensielt ødeleggende for det viktige forebyggingsarbeidet som blir gjort fra mange hold. Unge Høyre burde være mer opptatt av å bekjempe en ødeleggende industri enn å godta den, sier han.

- Går for langt
Lederen av Unge Høyre på nasjonalt plan sier han er uenig med fylkeslaget i Akershus, men at han gjerne vil ha en debatt om emnet.

- Jeg personlig mener at Akershus Unge Høyre går for langt i dette forslaget, når de går inn for å ha offentlig godkjente bordeller. Men jeg mener det er viktig at vi tar en grundig diskusjon om et problem som allerede eksisterer. Prostituerte blir kjøpt og utnyttet hver eneste dag og når PRO-senteret advarer mot en kriminalisering av horekundene, så bør vi lytte mer til dem enn hva som er gjort så langt i debatten, sier Unge Høyre-leder Henrik Asheim.

Siste fra biipMag.no: Gå til forsiden her!

Hva synes du om forslaget fra Unge Høyre? Si din mening her!

Kommentarer til denne saken