*Nettavisen* Nyheter.

Unge jenter tåler ikke smerte

Foto: Scanpix (SCANPIX)

Tenåringer spiser smertestillende mer enn noen gang før.

13.08.09 09:23

(SIDE2:) En av tre unge har en liberal holdning til bruk av reseptfrie smertestillende legemidler, melder Tidsskriftet for Den norske legeforening.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Storforbruk
Forbruket av reseptfrie medikamenter øker blant 15-16-åringer og ser ikke ut til å stoppe. Og jenter bruker mer smertestillende enn gutta.

En studie gjennomført i aldersgruppen på seks ungdomsskoler i Drammen viser at 50 prosent av guttene og 71 prosent av jentene har brukt reseptfrie smertestillende medisiner den siste måneden, mens 26 prosent hadde brukt slik medisin daglig til ukentlig siste måned.

LES OGSÅ: - For lettvint med piller

Får av foreldrene
De fleste barna har fått smertestillende hjemme og kopierer ofte foreldrenes bruk. Svært få går og kjøper egne smertestillende midler og mer enn en tredjedel av de spurte ungdommene syntes det var helt greit å bruke smertestillende hver gang de har vondt.

Førsteamanuensis Per Lagerløv på institutt for allmenn og samfunnsmedisin ved Universitetet i Oslo sier til Dagbladet torsdag at tenåringenes innstilling tyder på at dagens unge tåler mindre smerte enn før.

- Det tyder på at smerteterskelen er senket. Forbruket har økt så kraftig at det ikke kan skyldes noe annet, sier han.

Annonsebilag