*Nettavisen* Nyheter.

Unge menn Facebook-mobbes mest

Foto: Thinkstock (Thinkstock)

- Mange lider i stillhet, sier mobbeekspert.

(SIDE2): En ny undersøkelse utført av knowthenet.org, som gir råd om nettvett, har funnet at Facebook er det vanligste stedet å mobbe. Deretter kommer Twitter som nummer to. 85 prosent av de spurte tenåringsguttene sa de hadde opplevd å bli mobbet på nett, melder The Telegraph .

Spesielt gutta var utsatt for kommentarer på Facebook. Det er kanskje ikke så overraskende når du tar i betraktning aldersgrensen på Facebook, men samtidig er det et interessant funn i og med at det som oftest er jenter som får oppmerksomhet rundt mobbing på nett.

- Massiv påvirkning
Psykolog Arthur Cassidy sier at undersøkelsene er meget interessant fordi nettmobbing- og sjikane kan ha en massiv påvirkning på eldre tenåringsgutter.

- Selvmordsraten er spesielt høy i denne gruppen så det er problematisk at så mange, som har opplevd mobbing, vil forsøke å takle det selv, sier han. Han sier at gutter gjerne fremstår som tøffere enn jenter på nettet, og at det dermed kan være vanskeligere for dem å takle den negative oppmerksomheten.

Forteller det ikke
Av de spurte, både gutter og jenter, som opplyste at de hadde blitt mobbet på nett, hadde kun 37 prosent tatt kontakt med nettstedet for å rapportere kommentarene.

Bare 17 prosent hadde fortalt det til sine foreldre.

- Det finnes ingen plass for mobbing på Facebook. Men dessverre finnes det en liten gruppe ondskapsfulle individer på nett akkurat som de er det i det virkelige liv, sier en talsmann for Facebook. Talsmannen sier at de har verktøy både for å blokkere personers tilgang til kontoer og for å rapportere til Facebook direkte.

Opinium Research, som utførte undersøkelsen, spurte over 2000 ungdommer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.