Unge menn har dårligst sperm

En ny undersøkelse viser at tyveåringer har dårligere sædkvalitet enn pensjonister. Forskerne mener det er kvinnenes skyld at mennenes forplantingsevne har blitt dårligere.

Det er danske forskere som har undersøkt unge menns sædkvalitet. Professor Jens Peter Bonde tror at det er kvinnene som er årsaken til de nedslående resultatene, skriver Expressen.

- Stadig flere danske kvinner røyker nå under svangerskapet, det kan bidra til at fosterets fremtidige fertilitet minsker.

Flere studier tyder på at antallet spermier i sædvæsken har blitt redusert de siste 70 årene. Bonde som er professor i yrkesmedisin i Århus presenterte under en konferanse som pågår i Stockholm en undersøkelse som er et tydelig eksempel på akkurat dette.

Resultatene av denne undersøkelsen vista at jo yngre mennene ble, jo dårligere var sædkvaliteten. En 60 år gammel dansk mann hadde nesten dobbelt så mange spermier i sædvæsken som det en 20 år gammel mann hadde. Dette er svært bekymringsfullt med tanke på at sædkvaliteten blir dårligere med alderen.

Flere av de yngre mennene hadde så dårlig sædkvalitet at det vil bli vanskeligere for dem å få barn, opplyser Bonde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.