*Nettavisen* Nyheter.

Unge ofre for menneskehandel får for dårlig hjelp

Oslo (NTB): En ny rapport konkluderer med at hjelpen til barn og unge som er ofre for menneskehandel er for dårlig.

Det er menneskehandelsteamet ved Hvalstad transittmottak som i årsrapporten for 2008 kommer med krass kritikk av norske myndigheters behandling av mulige ofre for menneskehandel, skriver Klassekampen.

I årsrapporten peker teamet blant annet på at identifiserte ofre for menneskehandel ikke får tilstrekkelig advokathjelp, at det er for få egne plasser i barnevernet og på asylmottak, at kommunikasjonen mellom UDI og asylmottaket er for dårlig og at barn som forsvinner, ikke alltid blir etterlyst av politiet.

Menneskehandelsteamet mener det er for lite spesialisering i barnevernet, og ofre blir ofte sendt til åpne institusjoner som er rettet mot atferdsavvik og rusproblematikk.

Teamet peker også på at der det er mistanke om menneskehandel trenges det et vedtak fra barnevernet for akuttplassering, men at slike vedtak har vist seg vanskelig å få gjennom. To personer skal ha forsvunnet som følge av dette.

Til tross for at saksbehandlere i Utlendingsdirektoratet har meldt fra om mistanke om menneskehandel, så har ikke Hvalstad transittmottak mottatt noen av disse personene i løpet av 2008.

? Vi må se på de konkrete sakene der rapporten viser til at det har sviktet og sørge for at det ikke skjer igjen, sier avdelingsdirektør Siri Rustad i UDI. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag