RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Unge politikere skeptiske til Giskes rådgivergruppe

Oslo (NTB): AUF-leder Martin Henriksen og leder Mali Steiro Tronsmoen i Sosialistisk Ungdom er skeptiske til sammensetningen i næringslivsminister Trond Giskes rådgivergruppe.

Fem av gruppens 20 medlemmer er arvinger til milliardformuer. Blant dem er reder John Fredriksens datter Cecilie Astrup Fredriksen. Siden 2002 har hun bodd i London, og skatter ikke til Norge. Det gjør SU-leder Tronsmoen opprørt.

- Det er forkastelig at næringsministeren tar en nullskattyter og skatteflyktning inn i varmen på denne måten, sier hun til Klassekampen.

AUF-leder Martin Henriksen regner med at Giske tar innspill fra milliardærarvingene i gruppen med en klype salt.

- Jeg håper at næringsministeren har mer sympati for gründerne som hver dag møter utfordringer med å skape verdier her hjemme, enn han har for en milliardærarving som har skatteflyktet fra Norge, sier Henriksen.

Andre navn i gruppen er Ole Robert Reitan, Stein Marius Varner og Thomas Wilhelmsen. AUFs leder sier det ved første øyekast kan se ut som om gruppen er en samling for den unge eliten.

Ungdomssekretær Ommund Stokka i Industri og Energi reagerer også på sammensetningen av gruppen.

- Se på hva som har bygget industri og skipsfart her i Norge. Kunnskapen i norsk næringsliv ligger hos flittige arbeidere, driftige ingeniører og modige politikere, ikke nødvendigvis hos kapitaliststerke arvinger. Det reflekterer denne gruppen dårlig, sier Stokka.

Klassekampen har ikke klart å få kommentar fra Nærings- og handelsdepartementet i denne saken. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere