RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Unge uforsiktige med nettbilder

Sist oppdatert:
Norske ungdom publiserer uvettige bilder og videoer av andre på nettet uten tillatelse. Utgjør stort problem, ifølge ny undersøkelse.

(YEYE): Medietilsynets Trygg bruk - undersøkelse avdekker at den største utfordringen i nettbruk for barn og unge i Norge er knyttet til uvettig spredning av bilder og video av andre uten å spørre om tillatelse.

Å sende eller legge ut bilder eller video av andre er blitt en utbredt aktivitet blant barn og ungdom som foreldre og skole må ta på alvor. Ifølge undersøkelsen oppgir hele 23 prosent av barn og ungdom at det er lagt ut bilder eller video av dem på internett uten at de har gitt tillatelse.

Ingen kjønnsforskjeller
Resultatene viser videre at det er liten kjønnsforskjell i funnene – 26 prosent av jentene mot 21 prosent av guttene.

Store alderssprik
Det er imidlertid store forskjeller mellom aldersgruppene. Undersøkelsen melder om at kun syv prosent av de mellom åtte og tolv år har opplevd dette, mens hele 41 prosent av 17-18-åringene har opplevd det samme.

13 prosent av de spurte oppgir at de selv har lagt ut bilder og video av andre uten andres samtykke, blant 17-18-åringene er det hele 25 prosent som oppgir å ha gjort dette. Dette mot kun to prosent i aldersgruppen åtte til tolv år.

Ellers preget barn og ungdoms aktivitet på nettet av mye sunn fornuft og forståelse for hva som er riktig og galt å gjøre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere