RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Unge vil spare til pensjon

Sist oppdatert:
90 prosent av dem som er under 40 år er villige til å spare av egne penger for å møte pensjonsalderen. Interessen for langsiktig sparing er økende
Forsikringsselskapene merker sterkt økende interesse for langsiktig sparing, melder Aftenposten.

En grunn kan være at Pensjonskommisjonen har fått folk til å tenke på pensjonene sine, samtidig som rentekuttene gir penger til ekstra sparing.

I en spørreundersøkelse MMI har gjort for Fokus Bank er 90 prosent av dem under 40 år villige til å øke sin private sparing for å sikre seg i pensjonsalderen.

- Disse tallene bekrefter det vi det siste halve året har erfart i banken. Blant våre kunder har vi merket betydelig interesse og vilje til selv å ta ansvar for å styrke egen økonomi i alderdommen, sier adm. direktør Thomas F. Borgen i Fokus Bank til Aftenposten.

I en spørreundersøkelse Storebrand har gjort svarer 53 prosent av de spurte at pensjonssparingen bør starte før man fyller 40 år. På tilsvarende spørsmål i fjor var denne andelen 42 prosent, omtrent det samme som for 2002, ifølge Aftenposten.

Spesialrådgiver Knut Dyre Haug i Storebrand mener Pensjonskommisjonens arbeid har satt fokus på langsiktig sparing.

- Pensjonskommisjonen førte til et markert omslag i folks interesse for langsiktig sparing. Tidligere var det få som spurte om dette, nå er det kø i døra, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere