RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Ungkarer tenner raskest

Ny forskning viser at menn tenker på sex med en gang de innleder en samtale med en kvinne som de synes er attraktiv.

Ifølge BBC har forskere ved Universitetet i Chicago undersøkt hvordan kvinner påvirker menns kjønnsdrifter. Dette gjorde de ved å kalle inn mannlige studenter til laboratoriet for at de skulle teste den kjemiske sammensetningen i spyttet deres.

Det studentene ikke visste var at forskerne målte testosteronnivået hos hver enkelt student. Studentene som deltok i forsøket fikk en prat med en kvinnelig forskningsassistent. Og testene viste at det korte møtet med forskningsassistenten fikk testosteronnivået hos noen de mannlige studentene til å øke med 30 prosent.

Synlig tiltrekning
De studentene som i etterkant innrømmet at de syntes assistenten var attraktiv var også de som hadde det høyeste testosteronnivået. Forskningsassistenten opplyste også at hun tydelig kunne merke hvem av studentene som syntes hun var attraktiv, og testene viste også at det var mennene som hun mente var tiltrukket av henne som hadde det høyeste testosteronnivået.

- Funnene stemmer overens med eksistensen av hjernemekanismer som er spesialiserte til å regulere flørtende oppførsel, og responderer dermed til potensielle partnere med koordinerte oppførselsmessige og hormonelle reaksjoner, sier teamleder Doktor James Roney.

Undersøkelser viser at gifte menn, og menn i lange forhold, har lavere testosteronnivå enn menn som er single.

Mer om testosteron:

Er du mindre mann om ti år?
Åh, testosteron! Hva ville fotballgarderober og sigarklubber vært uten det? Forresten¿ Hva ville du vært uten det? Her kan du lese om hva testosteron er, og hva du gjør hvis du mangler det.

[Les mer]

Ikke lett å være machomann
Stadig flere eksperter mener at machomenn er på vei ut, mens de sårbare og myke mennene er på vei til å bli de mest populære. Men hvorfor er det slik?

[Les mer]

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere