Gå til sidens hovedinnhold

Ungmedia på Sagene blir reddet

Etter et forlik mellom Ap, SV, Rødt og Mdg blir to millioner satt av neste år til Ungmedia, og stopper med det planenen om nedlegging. Men flere ungdomstilbud står fremdeles i fare.

SAGENE: – Det er kjempeflott at de fikk til dette, men kampen er kun over for denne gang, sier BU-leder i bydel Sagene, Helge Stoltenberg.

Bakgrunn for saken var etter at bydelsdirektøren la frem sitt budsjettforslag for 2014 steg pulsen i Ungmedia sine lokaler. For at budsjettet skal gå i null er det satt opp at Ungmedia er et av tilbudene som kan ofres.

Kommer flere kutt fremover

Stoltenberg mener imidlertid at alle bydelene må forberede seg på store kutt i årene som kommer, og siden fritidsklubber ikke er lovpålagt står de alltid i fare for kutt som vil påvirke driften.

Dermed fikk ordfører Fabian Stang rett da han mente at fritidsklubber og eldresentre ikke trenger å mobilisere da de uansett blir reddet.

– Hva vi skal gjøre dersom det legges ned, spurte ungdommer da det ble klart at Ungmedia kanskje skulle legges ned.

– Det aner vi ikke, det ville vært forferdelig for alle som kommer hit etter skolen, sier fast bruker av stedet Aida Frantzen (15).

Hopper av glede

Leder for Rødt, Bjørnar Moxnes er en av politikerne som har engasjert seg stort i nedleggelsene, og mottok nyheten om at klubbene er reddet med stor entusiasme

- Jeg hopper i kontorstolen av glede over at Ungmedia og Jordalklubben overlever! Det er bare å si gratulerer til alle dem som har engasjert seg, og særlig ungdommene selv, sier Moxnes.

Han mener at prioriteringen i dag er helt bakvendt.

- Å satse på Oslos ungdom er en god investering i framtida. Derfor skulle jeg ønske at diskusjonen ikke handla om å stanse nedleggelse av klubber, men istedet om hvor mange nye klubber vi skal åpne i Oslo. Men da trenger vi et politisk flertall i byen som velger å satse på ungdom, noe dagens byråd ikke gjør.

Bjørnar Moxnes

Jordal fritidsklubb klarte seg også

Ungmedia ligger i trikkestallen ved Torshovparken, og har eksistert i over ti år. Her kan ungdom komme for å lære seg å spille et instrument, spille inn musikk, lære seg om media, og sosialisere med andre og prate med voksne dersom de har behov for det. Og alt er gratis.

Også Jordal fritidsklubb stod i fare for nedleggelse, men har nå blitt reddet. Foreldre, skole og ungdommene selv beskrev det som en helt absurd nedleggelse og mobiliserte stort for å vise sin avsky.

– Over halvparten av ungdommene som er medlem her kommer hit hver eneste dag. De har ingenting annet å gå til, påpekte leder av fritidsklubben, Rolf Kristoffersen.

De er nå svært lettet over tilbudet blir reddet, spesielt i en bydel som trenger det så sårt.

Engasjement nytter

Agnes Nærland Viljugrein 16, leder av Gamle Oslo AUF, er veldig glad for at Jordalklubben og resten av fritidsklubbene ble reddet.

– Klubben er den eneste klubben vi har i bydelen, og et veldig viktig tilbud til ungdommene våre. Jeg vet hvor viktig Jordalklubben er for alle som bruker den, og vil si tusen takk til BU-politikerene våre som har greid å få budsjettet til å gå opp slik at klubben vår ble redda, sier hun.
Sigurd Log Røren 16, leder av Frogner AUF er enig med Agnes, og legger vekt på at det også er flere fritidsklubber som har blitt redda.

– Klubbene UngMedia og Uranienborg Fritidsklubb har kanskje ikke fått like mye oppmerksomhet som Jordal fritidsklubb har, men begge var tidligere truet med å bli lagt ned. Jeg synes det er helt fantastisk å vite at engasjement nytter. Dette betyr utrolig mye for så utrolig mange ungdom i byen, så jeg er evig takknemlig, avslutter han.


LES OGSÅ:

– En helt absurd nedleggelse

– Hvor skal vi være, da?

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler