RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Unibuss avvises fra anbudskonkurranse

Sist oppdatert:
Avvisen fordi de er under etterforskning.

Ruter meddeler i dag styreleder i Unibuss AS at selskapet avvises fra pågående anbudskonkurranse om busstjenester i Oslo vest. Unibuss AS var en av de prekvalifiserte tilbyderne i denne anbudskonkurransen, opplyser Ruter.

- Avvisning er foretatt i henhold til anskaffelsesforskriften § 20-12 (2) bokstav d, jf. forsyningsforskriften § 10-5 (1), som slår fast at ”Oppdragsgiver kan avvise leverandører som i sitt yrke har gjort seg skyld i alvorlige forsømmelser mot faglige og etiske krav i vedkommende bransje.”, skriver selskapet i en pressemelding.

- Ruter anser at de klanderverdige forhold som nå er under etterforskning, reiser betydelig tvil om Unibuss tilfredsstiller grunnleggende faglige og bransjeetiske krav. De forhold som er avdekket er å anse som alvorlige forsømmelser mot faglige og etiske bransjekrav av en karakter som er relevante for anskaffelser for busstjenester som Ruter foretar.

- Handlingene er utført under ledende ansattes yrkesutøvelse i Unibuss. De klanderverdige forhold er nært knyttet til ledelsen i Unibuss slik at det er grunnlag for å identifisere disse ledende personers handlinger med selskapet, skriver Ruter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere