RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Unibuss-topp tilstår å ha mottatt nær 5,4 millioner

Foto: Krister Sørbø (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
En av de tiltalte sjefene i Unibuss erkjente å ha mottatt over en halv million euro i kontanter fra den tyske bussprodusenten Man da rettssaken startet mandag.

Tidligere teknisk sjef i Unibuss, Nils Ellingsen, er sammen med tidligere toppsjef Helge Leite og fire andre tiltalt for omfattende korrupsjon mellom det tyske busselskapet MAN og Oslos kommunale busselskap, skriver VG. Da rettssaken startet i Oslo tingrett mandag erkjente Ellingsen å ha mottatt en sum i euro som tilsvarer nesten 5,4 millioner kroner etter dagens valutakurs.

Løslot - og spanet
Da politiet rullet opp saken i 2011 ble flere av de tiltalte først siktet og pågrepet, men løslatt etter en dag. Fra da av spanet politiets etterforskere på de siktede og avlyttet telefonene deres.

– Det første Ellingsen gjorde, var å dra til Tusenfryd, sa Stenberg. Der møtte han entreprenøren som ifølge tiltalen har bidratt til å feilfakturere utbygginger, hvor pengene i stedet i stor grad gikk til å pusse opp huset til Unibuss-sjef Leite, sa politiadvokat Christian Stenberg i retten.

Nekter straffskyld
Ellingsen har valgt å samarbeide med påtalemyndigheten, mens medtiltalte Erik Andersson nektet straffskyld for alvorlig korrupsjon og grov utroskap da saken startet. Andersson skal ha mottatt 396.102 euro i kontanter fra MAN. Også den som skal ha betalt ut millionene for den tyske bussprodusenten, Dag Hagerup, nektet straffskyld da retten ble satt. Helge Leite erkjente delvis straffskyld for å ha mottatt gratis oppussing av boligen og hytta for til sammen 1,1 millioner kroner og for å ha fått gratis leiebil, betalt av en annen bussprodusent. Leite nektet imidlertid straffskyld for å ha reist på smøreturer. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere