RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UNICEF: 4,4 millioner barn berørt av tyfonen

Manila (NTB): Minst 4,4 millioner barn er direkte berørt av tyfonen Haiyan på Filippinene, melder UNICEF. Mange av dem risikerer å bli utsatt for vold og utnytting, advarer flere organisasjoner.

Ifølge UNICEF - som er FNs barneorganisasjon - er 11,3 millioner mennesker rammet, noe som utgjør 13 prosent av befolkningen. Anslaget tirsdag på 4,4 millioner barn er oppjustert fra 4 millioner bare siden mandag, og fra 1,7 millioner for tre dager siden.

- Våre kollegaer på Filippinene rapporterer om et stort antall barn som er blitt foreldreløse og som har kommet bort fra foreldrene sine i forbindelse med tyfonen, sier generalsekretær Bernt G. Apeland i UNICEF Norge.

- UNICEF arbeider med å beskytte disse barna da vi vet at de er spesielt utsatt for utnyttelse og overgrep i slike situasjoner. Deretter forsøker vi å finne foreldrene deres eller andre familiemedlemmer, fortsetter han.

Bekymringen for at barn skal utsettes for overgrep deles av hjelpeorganisasjonen Plan Norge.

- Mange familier har mistet levebrødet sitt, og barn i tenårene, spesielt jenter, risikerer å bli presset av familien til å tjene penger. Det gjør dem spesielt utsatt for seksuell vold og overgrep. Det å sikre at disse barna blir beskyttet på riktig måte, forhindre at de blir utsatt for seksuell vold og utnyttelse og at de får den hjelpen de trenger er en av Plans høyeste prioriteter nå, sier fungerende generalsekretær Jørn Johansen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere