RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uniformert politi skal inn på treningssentrene

NYTT SAMARBEID: Nå kan politiet dukke opp på treningssentre, på jakt etter ulovlig dop.
NYTT SAMARBEID: Nå kan politiet dukke opp på treningssentre, på jakt etter ulovlig dop. Foto: Kyrre Lien
Økt kamp mot dopingmidler i treningssammenheng fører nå til at uniformert politi vil dukke opp på treningssentre.

(f-b): Fredrikstadpolitiets ungdomsavsnitt (U18) har sammen med de aller fleste treningssentre i byen og Glemmen Videregående skole inngått et forebyggende samarbeid mot doping.

Detaljene i samarbeidsprosjektet blir presentert på Fredrikstad politistasjon torsdag.

– Riktig prioritering

– Et viktig element i samarbeidet er at sentrene avviser kunder som benytter steroider, og at det vises i kundekontrakter og daglig drift, skriver leder for U8, Ragnar Foss, i en pressemelding.

– Samarbeidet er konkret i den forstand at det er enighet om rutiner med hensyn til hva sentrene, skole og politiet kan og skal gjøre ved bekymring og mistanke. Sentrene vil også bli naturlige steder for besøk av politi i patrulje, skriver politiet.

– Kan det være riktig prioritering av politiets ressurser å bruke tid på patruljering av treningssentre med uniformert politi?

– Ja, det synes jeg, sier Ragnar Foss til f-b.no.

– Innsats som forebygger doping er fremtidsøkonomi, mener han.

– Politiet er lenge kritisert for ikke å bruke nok krefter på i større grad å oppklare innbrudd eller være flinkere til å rykke ut når folk ringer om hverdagskriminalitet?

– Politiet vurderer kontinuerlig hva som skal prioriteres. Ungdomsavsnittets folk rykker ut når vi blir kontaktet og når det er nødvendig, sier Ragnar Foss.

– Oppfølging av unge

– Kriminaliseringen av dopingmidler har gitt politiet forebyggende verktøy som bekymringssamtale og oppfølging av unge. U18 vil bruke samme verktøy som i kampen mot narkotika i arbeidet mot anabole, androgene og andre prestasjonsfremmende midler, skriver politiet.

Samarbeidet omfatter også kunnskap- og erfaringsutveksling, og likestilles med annet tverretatlig og tverrfaglig forebyggende samarbeid.

– Mål er treningssentre som er fri for anabole, androgene og andre ulovlige prestasjonsfremmende stoffer, slik at foresatte kan være trygge på at deres barn ledes mot styrke og sunnhet, og ikke mot misbruk, bivirkninger og kriminalitet, heter det.

Mange er med

Svært få står utenfor, men de fleste er med i det nye samarbeidet:

Spenst Brygga, gymbox Fredrikstad og Ørebekk, EVO Fitness Fredrikstad og Greåker, Friskis & Svettis, Family Sports Club, Active Trening, Pluss Onsøy Squash & Treningssenter, expressgym og SATSELIXIA Kråkerøy og Dikeveien.

– Hva med de treningssentre som ikke deltar?

– Det er ennå ikke for sent å melde seg på, sier Ragnar Foss.

Les flere saker på f-b her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere