*Nettavisen* Nyheter.

Uniol-leder siktet for lovbrudd for 300 millioner

Fredrikstad (NTB): Daglig leder i selskapet Uniol i Fredrikstad er varetektsfengslet. Mannen er siktet for tollovertredelser og hvitvasking av 300 millioner kroner, opplyser Økokrim.

31.08.12 19:50

Mannen ble tidligere denne uka pågrepet og siktet for grov tollovertredelse og hvitvasking. Økokrim etterforsker saken, og fengslingsmøtet ble holdt bak lukkede dører, skriver NRK.

- Av hensyn til etterforskningen kan vi ikke si noe konkret om hva mistankene mot mannen dreier seg om. Han ble begjært varetektsfengslet nettopp på grunn av at det er meget stor fare for bevisforspillelse i saken, sier førstestatsadvokat Marianne Bender i Økokrim til Fredriksstad Blad.

Mannen ble pågrepet i Halden denne uka, samtidig som Økokrim aksjonerte mot bedriftens lokaler på Øra i Fredrikstad. Han er nå varetektsfengslet for to uker i full isolasjon. Bender utelukker ikke flere pågripelser i saken.

- Min klient erkjenner ikke straffskyld, og saken etterforskes videre. Jeg har ikke anledning til å kommentere saken ytterligere, sier Lars Dahlback, mannens forsvarer.

Uniol produserer biodrivstoff for eksport, og solgte i fjor for 751 millioner kroner. (©NTB)

Annonsebilag