*Nettavisen* Nyheter.

United med etterlengtet seier mot Cardiff

Manchester (NTB): Manchester United tok tre meget viktige poeng da Ole Gunnar Solskjærs Cardiff ble slått 2-0 tirsdag. Robin van Persie scoret i sitt comeback etter skade.

29.01.14 00:50

Nederlenderen ble matchvinner da han scoret allerede etter seks minutter.

Ashley Young, en av de som spiller for framtiden sin i United, sikret seieren med et glimrende langskudd etter 59 minutter.

Solskjær fikk som ventet en fantastisk mottakelse av sine gamle fans på Old Trafford, og laget hans gjorde seg på ingen måte bort.

Cardiff hadde ballen mye, men skapte ikke all verden. Uansett ser laget ut til å kunne bite godt fra seg i kampen mot å unngå nedrykk.

For United betyr de tre poengene mye. Laget kjemper om plass i mesterligaen neste år, og har ikke råd til å komme for langt bak rivalene om 4.-plassen.

Tidlig scoring

United gikk ut i høyt tempo i tirsdagens kamp.

Juan Mata debuterte for rødtrøyene. Spanjolen ble hentet fra Chelsea for 37,1 millioner pund (375 millioner kroner) forrige uke, og viste i glimt at han kan bli en meget verdifull spiller for klubben.

Likevel var det en annen United-spiller som stjal oppmerksomheten tidlig i kampen.

Et godt innlegg fra Young ble headet i tverrliggeren av Antonio Valencia. Van Persie fikk hodet på returen. Den ble reddet av David Marshall, men ballen gikk rett tilbake på hodet til van Persie, og da sto det 1-0.

– Vi holdt buret rent, scoret to mål, fikk et par spillere tilbake fra skade, og Juan Mata debuterte. Han gir oss mer kreativitet. Han gjorde det bra, og vi vet hvor god han er. Å få van Persie og Wayne Rooney tilbake betydde mye for oss, sa David Moyes ifølge BBC etter kampen.

Med en tidlig scoring var det lett å frykte det verste for Solskjærs menn, men etter scoringen kom de mer og mer med. En corner skapte hodebry, men David de Gea reddet godt med en fotparade.

Dæhli kom inn

I annen omgang presset bortelaget på, men i stedet var det United som doblet ledelsen. Young har vært Uniteds mest utskjelte denne sesongen, men vingen scoret med et glimrende langskudd da det var spilt 59 minutter.

Flere mål ble det ikke, og dermed tok United tre viktige poeng.

I tillegg til seieren var det også gledelig for United-fansen at Rooney var tilbake på banen. Han hadde ikke spilt siden tapet for Tottenham 1. nyttårsdag, og han har vært dypt savnet.

Solskjær hadde ting å sette fingeren på, men skrøt også av spillerne sine etter kampen.

– Når man slipper inn etter seks minutter blir det vanskelig. Vi spilte bedre etter hvert, men klarte ikke å skape så mye. Vi skapte problemer for dem, men ikke nok, sa Solskjær etter kampen.

For Cardiff startet Magnus Wolff Eikrem, Mats Møller Dæhli og Jo Inge Berget på benken. Dæhli fikk spille det siste kvarteret. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag