RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Universitetsrektorer frykter kvalitetskutt

Oslo (NTB): Rektorene på landets tre ledende universiteter mener de neppe vil klare å opprettholde god nok studiekvalitet etter kuttene de nå står overfor.

Flertallet av fakultetene ved Universitetet i Oslo (UiO), Universitetet i Bergen (UiB) og NTNU i Trondheim planlegger store kutt i årene framover, viser en undersøkelse Dagsavisen har gjort.

Både studietilbud, ansatte og forskningsmidler er rasjonalisert bort de siste årene. Nå føler rektorene at grensen er nådd.

- Vi er så presset nå at jeg må si at jeg er i tvil om vi klarer å opprettholde kvaliteten på godt nok vis, sier rektor Ole Petter Ottersen ved Universitetet i Oslo.

Kuttene går på bekostning av både antallet emner som tilbys, mengden seminarundervisning og innkjøp av nødvendig utstyr.

- Vi har måttet kutte i budsjettene på laboratorievirksomhet og vitenskapelig utstyr. Det at vi reduserer i staben, svekker fagmiljøene og reduserer vår evne til å produsere god forskning og utdanning, sier rektor Torbjørn Digernes ved NTNU til Dagsavisen.

Den statlige finansieringen av universitets- og høyskolesektoren har økt de siste årene, men skolene må ofte bruke egne penger på øremerkede tiltak, for eksempel stipendiatstillinger, som ikke er fullfinansiert fra staten. Universitetene krever nå både økning av totaltilskuddet og færre øremerkede tilskuddskroner. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere