*Nettavisen* Nyheter.

Unngå kaos på julereisen

Disse forholdsreglene bør du ta når du skal fly i julen.

19.12.08 12:37

(SIDE2): Til tross for at flyselskapene melder om en rolig førjulstrafikk sammlignet med tidligere år, er det mye opp til hver enkelt person hvor smidig det går på en flyplass i utafrtsdagene.

- Ta forhåndregler
Side2 har snakket med pressetalskvinne Sofie Bruun ved Oslo Lufthavn om som mener at de reisende selv kan sørge for å få en så problemfri reise som mulig når de skal hjem til jul ved å ta visse forhåndsregler. Se hennes råd under.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Reiseråd i julen

  • Pakk riktig: Husk reglene om væske. Væske som medbringes i håndbagasjen skal pakkes i små beholdere som inneholder maks 100 milliliter. Alle væskebeholderne må i tillegg kunne medbringes i en plastpose som rommer en liter. Vær obs på at kosmetikk og enkelte matvarer kommer under definisjonen væske. Mat til barn under reisen og medisiner er unntatt bestemmelsene og kan medbringes i håndbagasjen.
  • Dersom du skal ha med deg spiselige julegaver, pakk dette i bagasjen du sjekker inn.
  • Vær ute i god tid.
  • Sjekk nettsidene til flyselskapet du skal reise med om hvilke regler de har for håndbagasje.
  • Husk legitimasjon dersom du reiser innenlands og pass dersom du reiser utenlands. Ha dette trygt og lett tilgjengelig slik at du slipper å lete når det er din tur.
  • Vurder innsjekk på internett eller automat dersom du har mulighet til det.
  • Ta en ekstrasjekk på væske og kosmetikk før sikkerhetskontrollen. Legg mobiltelefoner, penger, billetter, lommebok og andre verdisaker i en jakkelomme eller en veske du legger i brettet som skal gjennom maskinen. Da slipper du å engste deg for at noe skal komme bort.
  • Dersom du skal ha med julegaver fra andre spør om det er noe knuselig i gavene og om noe må sjekkes inn eller medbringes i håndbagasje. Be de spesifikt tenke på regelen om væske i håndbagasjen.
  • Samarbeid med sikkerhetskontollørene. De er der for din sikkerhet og skal gjøre jobben sin. Da går alt mye raskere. Du har mulighet å velge kontrollør av samme kjønn, eller motsatt. Dette må du selv be om.
  • Oslo Lufthavn er en stille flyplass. det er derfor viktig at du selv følger med på informasjonsskjermene og sørger for at du er på gaten i tide.

Les mer informasjon og reiseråd på Oslo Lufthavns nettsider.

I år havner julaften på en onsdag og det gjør at utfartsdagene blir spredt over flere dager, både helgen før og i juleuken. Fredag 19. desember blir i følge Oslo Lufthavn den største utfartsdagen.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.