Gå til sidens hovedinnhold

Unngå lekkasje i kulda

Kaldværet vi er inne i kan medføre sprukne rør og vannlekkasjer. Brannvesenet oppfordrer hovedstadens befolkning til å ta sine forholdsregler.

OSLO: – Det er veldig mange vannlekkasjer om dagen, i går hadde vi en stor lekkasje i Grønlandsområdet, forteller avdelingssjef i brannforebyggende, Nils Kristiansen. Særlig problematisk blir det hvis vi etter denne kuldeperioden, får en mildere værtype.

– Da kommer nok det største rushet, temperatursvingninger er det verste, sier Kristiansen til Lokalavisen Groruddalen.

Hvordan tine rør

Det er mye man kan gjøre for å unngå marerittet det er med en vannlekkasje.

– Det gjelder å prøve og tine rørene litt ved hjelp av varme, bruk gjerne varme omslag, sier Kristiansen og påpeker samtidig at her må brannsikkerhet gjelde.

– Ikke bruk åpen varme, som skibrenner eller lignende. Det kan være lurt å sette inn en varmeovn i kjelleren, men denne må man holde et øye med. "Tining under oppsikt" pleier jeg å si, er rådet fra avdelingssjefen i brannforebyggende.

Steng kraner

Brannvesenet anbefaler også å stenge av vann i utekraner som ikke har selvdrenering. Problemer med vannrør i yttervegger, er ofte verre for huseier å håndtere alene.

Brannvesenet anbefaler å ta kontakt med fagfolk hvis man skulle ha problemer med rør i yttervegger. Det er stort sett gamle bygg som har slike problemer.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?