RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Unngå mobil-virus

Stadig mer avanserte mobiltelefoner øker faren for virus og hacking på mobiltelefonen.

Netcom frykter at stadig mer avanserte mobiltelefoner vil føre til at hacking, spam og virus på mobiltelefoner vil bli stadig mer utbredt.

Regner med flere trusler
- Det er relativt få som har opplevd slike problemer, men vi må regne med at dette vil bli mer utbredt som følge av mer avanserte mobiltelefoner, sier sikkerhetssjef i Netcom, Dag Anders Bodal i en pressemelding.

Frem til nå har det blitt oppdaget flere hundre mobilvirus, og bruk av Bluetooth og permanente dataoppkoblinger kan øke faren for at noen kan hacke seg inn på mobiltelefonen din.

Én av ti bekymret
I en undersøkelse gjennomført av Netcom blant 1.900 nordmenn svarer ti prosent at de bekymrer seg for virus på mobiltelefonen, og like mange er bekymret for at noen kan hacke seg inn i telefonen.

Én av fem kjenner til forhåndsregler for å unngå slike ting.

Unngå det meste
Ifølge selskapet er det relativt enkelt å unngå slike tilfeller.

- Vi anbefaler å deaktivere bluetooth når den ikke er i bruk, og kun akseptere godkjente enheter, samt sette Bluetooth på «skjult» innstilling. En bør heller ikke ukritisk akseptere Bluetooth-forbindelser, åpne filer eller laste ned programmer fra ukjente. Det finnes også antivirusløsninger fra forskjellige leverandører som kan benyttes, sier sikkerhetssjefen i pressemeldingen.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere