RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Crestock)

Unngå soveromsfellene

Gjør soverommet til et mer harmonisk rom ved hjelp av Feng Shui.

(SIDE2): Feng Shui er 4000 år gammel kinesisk visdom, med opprinnelse i taoismen. Grunntanken er at man innretter sine omgivelser på en slik måte at de skaper harmoni i ens eget miljø og liv.

Praksisen er ikke særlig utbredt i Norge, men med den stadige fokuseringen på indre balanse og harmoni er det i høyeste grad en aktuell tenkemåte.

Viktig med ro og harmoni
Christina Aas driver og eier, sammen med Gabriella Chow, Neo Feng Shui® og de både rådgir og underviser innenfor faget. Vi forhørte oss med disse for å finne ut hvordan man best innreder soverommet.

– Soverommet er stedet hvor vi hviler og lader opp, det blir derfor spesielt viktig at dette rommet er et rom med ro og harmoni, opplyser Aas.

Som Neo Feng Shui®konsulenter fokuserer de på noen generelle prinsipper når de innreder et soverom.

– Unngå å sette sengen i området rett innenfor døren. Du skal kunne åpne døren, gå rett fram, helt til veggen, uten å treffe sengen. Plasser også sengen slik at du ser døren når du ligger i sengen, uten å vri på hodet, oppfordrer Aas.

Unngå speil
Men det er ikke bare sengens plassering som har betydning for Feng Shuien i rommet. Man må også tenke på plasseringen av de andre møblene man innreder soverommet med.

– Holde deg til de møbler du trenger på soverommet; seng, nattbord, eventuelt garderobeskap. Unngå speil på soverommet, de øker energinivået. Vil du ha speil på rommet, sett det slik at du ikke ser inne i det når du ligger i sengen eller står opp fra sengen, forklarer Aas, og understreker at man må tenke på rommets funksjon når man innreder det.

– Vi var en gang hos en kunde hvor foreldrenes soverom også fungerte og var innredet som tv-stue, kontor og treningsrom. Hvilken ro tror du man får i slikt en rom? Må du dele soverommet i flere funksjoner, for eksempel soverom og kontor, pass på at du rydder skrivepulten og dokumenter vekk før du legger deg, og likeledes rer opp sengene og for eksempel legger et sengeteppe på før du begynner med ditt kontorarbeid neste dag.

Jordfarger
Fargene er også viktig i Feng Shui, og eksperten anbefaler at man helst velger lyse farger og da gjerne jordfarger.

– Hvis soverommet har flere funksjoner, for eksempel soverom og hjemmekontor, kan du lage en soneinndeling ved bruk av farger, for eksempel bruke en dypere, mer energisk farge, for eksempel rødlig, ved skrivepulten, og en lys jordfarge i området rundt sengen.

Frisk luft
En annen ting man bør tenke på for at energien skal flyte godt i rommet, er at rommet er rent og at man har tilgang til frisk luft.

– Liker, eller kan du ikke sove med vinduet oppe, kan det være lurt å investere i en god luftrenser. Luft og rist puter og dyner så ofte du kan, sier hun.

Før hun avslutter understreker Aas at dette er generelle råd og tiltak. Neo Feng Shui® tar alltid utgangspunkt i den enkelte person eller personer som bor i boligen og ser også hele boligen under ett, det vil si ikke rommene individuelt.

– Det vil nesten alltid være nødvendig med andre eller utvidede tiltak enn de som er nevnt her, hjemme hos den enkelte, avslutter hun.

3 raske Feng Shui tips

Speil mot sengen


Å plassere et speil som er vendt mot sengen er ingen god idé. Ifølge Feng Shui prinsipper vil dette medføre en tredje part inn i ekteskapet. Det er ikke bare speil som vil bringe ulykke inn i ekteskapet. Andre store flater som gjenspeiler sengen, eller for eksempel en TV eller dataskjerm, har samme skadelige effekt ifølge Feng Shuiens prinsipper. Så vil du unngå utroskap bør du fjerne eller flytte eventuelle speil og andre reflekterende flater som du har vendt mot sengen din.

Vindu bak sengen

Har du søvnproblemer kan det kanskje hende at du har hodegjerdet på sengen din vendt mot et vindu. Ifølge Feng Shui prinsipper forstyrrer denne plasseringen søvnen, og dette kan i sin tur gjøre deg både gretten og oppfarende. Om du ikke kan flytte sengen, anbefales det at man lukker vinduet og plasserer en tykk gardin foran når man sover.

TV

Om du absolutt må ha TV på soverommet bør du dekke det til når du sover. Dette fordi TV-ens energi kan være svært kraftig. Du må heller ikke la fjernsynsapparatet vende mot sørvest, men heller plassere det i det nordvestre hjørnet slik at det vender mot sørøst. Som vi tidligere har nevnt, må du heller ikke la TV-skjermen reflekterer sengen, da dette kan føre til utroskap i forholdet.

Kilde:«Skap magi med Feng Shui» av Lillian TooMest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere