RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Unngikk politiet ved hjelp av bussjåføren

Politiet var vitner til at en bussjåfør fra Unibuss varslet medtrafikanter om kontroll langs fylkesvei 171 på Lundermoen tirsdag ettermiddag. Denne bussen har ikke noe med saken å gjøre.
Politiet var vitner til at en bussjåfør fra Unibuss varslet medtrafikanter om kontroll langs fylkesvei 171 på Lundermoen tirsdag ettermiddag. Denne bussen har ikke noe med saken å gjøre. Foto: Anita Jacobsen (INDRE AKERSHUS BLAD)
Sist oppdatert:
«En bussjåfør, en bussjåfør, det er en mann som varsler laserkontroll»

Det var under en kontroll på fart, bilbelte- og mobilbruk langs fylkesvei 171 på Lundermoen tirsdag ettermiddag politiet fikk se at en bussjåfør blinket med lysene på bussen over en lengre strekning for å varsle andre om at politiet hadde kontroll, skriver Indre Akershus Blad.

– Vi hadde både kontrollpost og stoppost da vi oppdaget at sjåføren som kjørte for Unibuss varslet motgående trafikk med lysene, forteller politioverbetjent Svein Engen ved Sørum lensmannskontor til Indre Akershus Blad.

Engen sitter også med rute-nummeret på bussen vedkommende kjørte, som passerte politiet klokka 15.03.

Fire betjenter fra lensmannskontoret var ute på en to timer lang kontroll da de ble vitner til episoden.

– Vi trodde vi hadde bussjåførene på vår side når vi har kontroller, men slik var det ikke denne gangen, fastslår Engen.

Les også: Dømt for å ha advart om laserkontroll

Kontakter politiet
Han legger ikke skjul på at bussjåførene er raske til å kontakte politiet når de ser noe ureglementert.

Derfor skuffer det politiet stort at en bussjåfør får seg til å motarbeide dem på denne måten.

– Vi mener det må være i yrkessjåførenes interesse at vi gjennom slike kontroller får luket vekk bilførere som ikke overholder trafikkreglene og veitrafikkloven, sier Svein Engen.

– Skal ikke skje
– Våre sjåfører skal ikke gjøre slikt, men det er vanskelig for meg å kommentere dette ytterligere når jeg ikke vet hvilket rutenummer eller sjåfør som kjørte, sier driftssjef Lisa Svennberg i Unibuss til Indre Akershus Blad.

– De som kjører for oss skal oppføre seg som alle andre bør gjøre, og selvsagt ikke varsle om trafikkkontroller på denne måten, sier Svennberg.

17 bilførere stanset
Selv om bussjåføren varslet så godt han kunne, ble likevel 17 bilførere stanset for forskjellige forhold under kontrollen.

Ved Bingsfoss ble sju bilførere ilagt forelegg på 1.500 kroner for manglende bruk av bilbelte, mens fem må ut med 1.300 kroner for bruk av mobiltelefon.

På Lundermoen ble en bilfører målt til 74 kilometer i timen i 60-sona, mens to kjørte uten å bruke bilbelte.

To brukte mobil-telefonen bak rattet.

Les flere saker fra Indre Akershus Blad her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere