RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Unngikk streik ni timer på overtid

Sist oppdatert:
Langt på overtid ble det oppnådd enighet i tarifforhandlingene i TV 2 Nettavisen. De ansatte får pensjonsordning som er dårligere enn i søsterselskapet TV 2 Interaktiv.

TV 2 klarte å unngå at de ansatte i avisen gikk ut i streik lørdag morgen.

Stridens kjerne var den kollektive pensjonsordningen. Ledelsen ønsket å innføre en innskuddsbasert ordning, som vil bli langt billigere for arbeidsgiver, mens Norsk Journalistlag (NJ) krevde en ytelsesbasert pensjonsavtale lik den de øvrige ansatte i TV 2-konsernet har.

– Uenigheten om alderspensjonen var vanskelig. Til slutt ble vi enige om en modell hvor man får en ytelsesbasert pensjonsavtale og uføreforsikring der de ansatte betaler to prosent, sier meklingsmann Inger Tellefsen til NTB.

Utgangspunktet for uenigheten var at medarbeiderne som ble overført fra TV 2 Interaktiv til TV 2 Nettavisen da TV 2 kjøpte Nettavisen, fikk beholde sine pensjonsrettigheter. De ansatte som kom fra Nettavisen, hadde ingen pensjonsavtale, men ønsket den samme som øvrige TV 2-ansatte.

De Nettavisen-ansatte må selv bidra til å finansiere ordningen med to prosent av sin fastlønn, og ordningen inneholder ikke ektefelle- og barnepensjon, melder Journalisten.no.

Det anbefalte forslaget ble et kompromiss hvor NJ fikk innfridd sitt hovedkrav om en ordning som ikke er så god som den som i dag gjelder i TV 2 Interaktiv.

For å få pensjonsordningen på plass, måtte NJ akseptere at det ikke blir gitt noe generelt lønnstillegg for de ansatte i TV 2 Nettavisen i år, melder NJ-organet Journalisten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere