Gå til sidens hovedinnhold

Unni Steinsmo ny styreleder i Kings Bay

Oslo (NTB): Direktør i SINTEF, Unni Steinsmo (59), ble tirsdag utnevnt til ny styreleder i det statlig eide selskapet King Bay.

Det opplyser Nærings- og handelsdepartementet i en pressemelding. Tidligere tirsdag meldte NRK at tidligere Ap-nestleder Hill-Marta Solberg skulle overta vervet som Knut Ore har hatt i elleve år, og derfor kom utnevnelsen av Steinsmo uventet.

Steinsmo er konsernsjef i den uavhengige forskningsstiftelsen SINTEF med 2.100 ansatte. Kings Bay AS har gått fra å være et gruveselskap opprettet for snart 100 år siden, til et selskap for arktisk forskning i dag.

- Steinsmo er en erfaren næringslivsleder med stor kompetanse innenfor forskning, og en styreleder som vi tror på en god måte kan ta selskapet inn i framtiden, sier nærings- og handelsminister Trond Giske (Ap) i en uttalelse fra departementet.

Utnevnelsen av ny styreleder kom helt uventet på de øvrige styremedlemmene. Ore ble utnevnt for to nye år under generalforsamlingen i fjor. Hvorfor staten har ønsket å bytte ham ut midt i en periode har ikke blitt kommentert.

I en epost til NRK skriver departementet det fortløpende foretas vurderinger av styrets arbeid, kompetanse og utfordringer, og at «utskiftninger utenom perioden vil derfor forekomme». (©NTB)

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted