RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Unni Wikan: - Jeg ble kalt nazist


- Du var en av mine store helter, sa innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) til professor emeritus Unni Wikan etter hennes innledningsforedrag. Til høyre konferansier Kjetil Rolness.
- Du var en av mine store helter, sa innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) til professor emeritus Unni Wikan etter hennes innledningsforedrag. Til høyre konferansier Kjetil Rolness.
Sist oppdatert:
Sentrale skikkelser i politikk og samfunnsliv diskuterer islam, innvandring og ytringsklima.

HÅNDVERKEREN (Nettavisen): Sosiologen og sosialantropologen Unni Wikan innledet tirsdag Nettavisen-konferansen Islam. Innvandring. Ytringsklima.

Unni Wikan vakte tidlig oppsikt i den norske innvandringsdebatten da hun tok til orde for å stille krav til nye borgere i Norge. Da fikk hun raskt påklistret merkelappen «rasist».

Kjetil Rolness introduserte henne humorisktisk som sosialantropologen som opprørte sitt eget fagmiljø ved å bryte med prinsippet om å ikke være kritisk til andre kulturer, men sterkt kritisk til sin egen kultur ...

- Å bli kalt rasist var ikke det verste. Det var langt verre da jeg ble kalt nazist i VG etter at jeg ga ut boken Det generøse bedrag i 2002, sa en alvorspreget Wikan fra talerstolen.

Se hele innledningsforedraget hennes her:

Innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) kalte Wikan for «en av mine store helter» etter innledningsforedraget.

- Du sto i alene i kampen og ble kalt rasist, sa Listhaug, som i sin diskusjon med Hege Ulstein sa at «Sverige er et eksempel på hvor galt ting kan gå».

Les mer: Listhaug til angrep på norske medier

Gunnar Stavrum: Ingen grunn til å frykte fakta

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere