Heldigvis slapp brødrene Terje og Ståle Samuelshaug og kameraten Simen Steigen ut av landet i god behold. Adskillig verre gikk det med to andre jegergrupper. En fransk gruppe måtte flykte til skogs etter at hotellet ble stormet og rasert av væpnede opprørere, mens en gruppe svensker bokstavelig talt ble grisebanket av politiet da de ble stoppet og tatt for å være utenlandske terrorister, skriver Arbeidets Rett.

Revolusjon

- Men selv om det gikk bra med oss; nærkontakt med en revolusjon er ikke akkurat dagligsdags kost, understreker de tre villsvinjegerne, trygt hjemme igjen etter fem dager i hovedstaden Tunis.

Allerede da de dro nedover på onsdag, var opptøyene i full gang.

- Reiselederen vår, Lars Even Gangnes fra Abiku jaktreiser, hadde sjekket med norske myndigheter, og fikk beskjed om at det ikke var noen fare å dra, forteller trioen, som var med i en samlet gruppe på 12 norske jegere.

Beslaglagte våpen

Men forsikringene fra UD til tross; allerede på flyplassen begynte problemene. Deres medbrakte våpen ble beslaglagt.

- Først oppfattet vi dette som vrangvilje, i etterkant skjønner vi at dette var bra med tanke på vår egen sikkerhet. Vi fikk ut børsene dagen etter, men allerede etter få minutter ble vi tilbakekalt av myndigehetene og måtte levere inn igjen våpnene, forteller Terje Samuelshaug.

Villsvinjakta skulle finne sted omtrent 10 mil sør for Tunis.

- Vi får bare prise oss lykkelig for at vi ikke kom så langt. Hotellet vi skulle bo på, var nemlig det samme som franskmennene måtte flykte fra...

Portforbud

I stedet for friluftsliv og jakt, ble det en halv uke på hotell i Tunis by - med portforbud.

- På den måten slapp vi unna den verste dramatikken, men det var en ganske uggen følelse da portvaktene på hotellet begynte å bevæpne seg og gå i stilling med balltre og slagvåpen. Kampene raste bare 600 meter fra hotellet vårt, opplyser Simen Steigen.

I tillegg var de bekymret for hvordan de skulle komme seg ut av landet igjen. På lørdag ble flyplassen stengt for all trafikk.

Ros til reiseleder

- Heldigvis hadde vi en reiseleder som tok ansvar. Fra norske myndigheter var det ingen hjelp å få. Vi fikk buss ut til flyplassen på søndag. Denne turen gikk bra, men så kjørte da også sjåføren som om han hadde stjålet minibussen. Kanskje fordi andre kjøretøyer med utlendinger hadde blitt overfalt og plyndret. På flyplassen var det kaotisk og spent. Vi tok for eksempel ikke sjansen på å ta opp kameraene våre, sier Ståle Samuelshaug.

Gaupejakt neste

- Var dere redde?

- Egentlig ikke mens vi var der nede. Det var nesten verst da vi kom hjem natt til mandag og hørte hvor hard medfart de svenske jegerne hadde fått. Mens vi satt på hotellet klaget vi over at vi ikke fikk jakte. I dag er vi glade for at vi ble hindret i å få ut geværene våre, sier trioen.

Som jakttur ble det en heller mislykket reise.

- Vi får nok dekket turen på reiseforsikringen. Ellers går det nok en stund før vi vurderer jakt i Tunisia igjen. Nå er det bare å glede seg til gaupejakta hjemme i Alvdal, avslutter den jaktglade trioen.

Les flere saker fra Alvdal og Arbeidets Rett her