Flere er skadd, en av dem alvorlig, etter i nye sammenstøt mellom politi og demonstranter i Charlotte. Guvernøren i North Carolina har erklært unntakstilstand i byen.

Det ble først meldt at en person var drept i urolighetene, men politiet i byen hevdet personen ikke var rammet av deres kuler.

Senere ble det opplyst at mannen ikke var død, men kritisk skadd. Sju polititjenestemenn og en sivilist er også skadd i urolighetene, ifølge en talsmann for myndighetene i byen.

Les: Tolv politifolk såret i opptøyer i USA

Guvernør Pat McCrory har erklært unntakstilstand og sier i en uttalelse at han vil sende nasjonalgarden til byen der demonstranter fortsatte å angripe journalister og andre personer, knuse vinduer og antenne branner.

Twitter-melding fra guvernør Pat McCrory torsdag.

De nye konfrontasjonene startet onsdag kveld lokal tid ved et hotell i Charlotte der demonstranter samlet seg. Etter at den skadde mannen falt om og ble fraktet til sykehus begynte demonstrantene å kaste flasker og jordklumper på politiet, som svarte med tåregass.

Sammenstøtene i Charlotte oppsto tirsdag kveld etter at 43 år gamle Keith Lamont Scott, en afroamerikaner, ble skutt og drept av en svart politimann tidligere på dagen. 16 politifolk ble såret i sammenstøtene tirsdag.

Etter at denne artikkelen først ble publisert, har NBC News publisert en video som viser skytingen.

Se bildene fra andre natt med demonstrasjoner mot politivold i Charlotte:

Bildeserie

Bildeserie

Les: Døv bilist skutt og drept av politiet i USA