RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Unntakstilstand på Krim etter strømbrudd

Sist oppdatert:
Det er erklært unntakstilstand for Krim-halvøya i Ukraina, som i fjor ble annektert av Russland, etter at strømforsyningen til halvøya er ødelagt, melder nyhetsbyrået Tass.

Det innebærer at nesten to millioner mennesker er strømløse, skriver NRK.

– I forbindelse med at strømforsyningen er forstyrret, er det besluttet å innføre unntakstilstand, heter det i en uttalelse fra Aleksej Fridman, visesjef for Krim-kontoret i Russlands katastrofedepartement.

All elektrisitet forsvant fra halvøya i Svartehavet kort etter midnatt natt til søndag. Nødgeneratorer holder nå sykehusene i området i gang, opplyser myndighetene.

Inntil fredag var det fire fungerende strømforsyningslinjer mellom Ukraina og Krim. Samme dag ble to av linjene ødelagt, og sent lørdag skal de andre to linjene ha blitt ødelagt av eksplosjoner, ifølge innenriksdepartementet i landet.

Myndighetene vet foreløpig ikke når strømtilførselen kan være tilbake. Fredag ble innbyggerne på Krim oppfordret til å skaffe batterier og hamstre vann og andre forsyninger, skriver det danske nyhetsbyrået Ritzau. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere