RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Unotert selskap med britiske børsutsikter

Sist oppdatert:
Styreleder Einar Ianssen i Norwegian Petroleum Group er i samtaler med britiske grupper som vurderer å investere i selskapets russiske oljefelt. En av gruppene skisserer en børsløsning i London
Norwegian Petroleum Group (NPG) har interesser i felt på Svalbard, Hopen og i Russland. I Russland eier NPG 32 prosent i selskapet GeoTechnologiya, som igjen har feltandeler.

NPG er i samtaler med flere mulige investorer som vurderer å gå inn i GeoTechnologyia. Investorene er britiske.

iMarkedet er kjent med at en av investorene har skissert en løsning hvor det britiske selskapet skaffer 5 millioner pund i kapital, som delvis skal gå til utviklingen av aktivitetene i Russland, mot at aksjonærene i GeoTechnologiya får aksjer i det britiske selskapet.

Dette selskapet skal så søke notering på London-børsens AIM-marked for små og mellomstore selskaper.

Styreleder Einar Ianssen i NPG vil overfor iMarkedet hverken bekrefte eller avkrefte disse opplysningene.

- Men det er også et par andre som tygger på dette. Det er i en tidlig fase, sier han.

Ianssen sier det ikke er helt klart at man vil gå for å få inn en partner på de russiske feltene, og antyder at lånefinansiering også kan være aktuelt.

I Russland produseres det faktisk olje, mens andelen på Svalbard og Hopen i større grad dreier seg om et håp om å gjøre funn.

NPEG er oppført på Fondsmeglerforbundets liste over unoterte aksjer. Siste kurs er 55 øre, hvilket verdsetter selskapet til 45 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere