RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UP avslørte mobile kriminelle

Foto: - (Politiet)
Sist oppdatert:
To litauere ble stoppet i en rutinekontroll i Narvik.

8. mars ble mobile kriminelle stoppet i en rutinekontroll og avslørt med tyvegods i bilen.

I forbindelse med kontrollen ble det avdekket gods i bilen som viste seg å stamme fra et tyveriraid i Alta. To dyre utenbords påhengsmotorer er nå tilbakeført eierne i Alta, opplyser Midtre Hålogaland politidistrikt.

- En årvåken UP-tjenestemann og mannskaper fra Narvik trafikkstasjon stanset et engelsk registrert kjøretøy med to litauiske borgere for kontroll ved Skjomnes i Narvik, forklarer kommunikasjonsrådgiver Beate Ingebrigtsen.

«UP-patruljer som har sin jobb på veiene er en stor ressurs med å avdekke og oppklare straffesaker som de mobile kriminelle utfører over store deler av landet», heter det i en melding fra politiet.

.

I tillegg til pågripelsen gikk også varetektsfengsling og pådømmelse raskt unna.

De to litauerne ble pågrepet mandag, avhørt tirsdag og onsdag ble de fremstilt for varetekt. Ofoten tingrett ga medhold i fire ukers varetekt, samt at de fikk tilståelsesdom på 45 dager. Den ene litaueren ble transportert til Tromsø kretsfengsel tirsdag og den andre til Trondheim kretsfengsel onsdag. Begge er nå inne på soning, opplyser Ingebrigtsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere