*Nettavisen* Nyheter.

UPC granskes

Medieforvaltningen gransker UPCs pakketilbud. Hvis selskapet har brutt kringkastingsloven, kan hele kanalvalget bli underkjent.

Statens Medieforvaltning skal granske UPCs pågående kanalvalg for å finne ut om kabelselskapet bryter kringkastingsloven, skriver Aftenposten.

Fram til 8. desember skal 335.600 kabelkunder fra UPC velge hvilke tv-kanaler de mottar fra 1. mars neste år. Det som tidligere har vært lokale pakketilbud skal nå være et samordnet, landsdekkende tilbud.

Både Statens Medieforvaltning og Forbrukerombudet har de siste dagene fått mange henvendelser fra UPC-kunder som reagerer på framgangsmåten til kabeloperatøren.

UPC har gitt abonnentene to valgmuligheter: Alternativ A er en grunnpakke med 15 kanaler som UPC selv har satt sammen. Alternativ B gir kundene anledning til selv å velge de kanalene de vil se.

Statens Medieforvaltning ønsker å se nærmere på det første alternativet.

–Vi skal se undersøke om valget er i samsvar med kringkastingslovens paragraf 4, der det blant annet heter at det er abonnentene som skal velge hvilke sendinger som skal formidles i grunnpakkene, sier avdelingsdirektør Lars Winsvold i Statens Medieforvaltning til Aftenposten

Medieforvaltningen gikk også Telenor Avidi etter i sømmene da de arrangerte kanalvalg i fjor høst.

Direktør Øyvind Husby, i UPC, er ikke bekymret. Han sier kabelselskapet kun mottatt 30 skriftlige klager etter at kanalvalget startet.

–Vi føler vi har gått nøye gjennom loven, og har også presentert framgangsmåten overfor medieforvaltningen, sier Husby.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.