RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uran-rally i Moskva

Sist oppdatert:
Energicasene sitter løst i verdens aksjemarkeder, også i Moskva. Der har aksjene til Russlands største uranprodusent gått som en kule på nyåret i lys av det nye positive fokus på atomkraft som redningen fra oljeprisene.
Både politikere og investorer floker seg nå rundt det som er av alternativer til oljebasert energi. Det har blant annet gjort at den stygge andungen atomkraft nå er i ferd med å få en ny vår. Det har blant annet Russlands største produsent av råvaren uran, Priargunsk, fått merke.

Aksjene i gruveselskapet Priargunsk har siden nyttår steget voldsomme 230 prosent i det russiske gråmarkedet. Det skyldes både det nye fokuset på atomkraft, samt et mulig samarbeid mellom Russland og Iran på anrikning av uran til Irans omstridte atomprogram. Ifølge Moscow Times viser prognosene for den russiske uranproduksjonen at etterspørselen kan bli seksdoblet.

Sett i forhold til prisingen av Priargunsk i januar i fjor har markedsverdien gått åtte ganger'n. Selskapet er statskontrollert, men 16 prosent av aksjene er tilgjengelige for omsetning via russiske børssystemet RTS' OTC-liste.

Analytikere Moscow Times har snakket med peker også på at Priargunsk-aksjen er billig sammenlignet med konkurrentene internasjonal. Selskapet er verdens sjette største produsent av uran.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere