*Nettavisen* Nyheter.

Uret som fikser både tid og rom

Astronomisk sum for romfarernes nye favorittklokke.

02.10.09 15:34

(LXUS.no) Da de første menneskene satte sine ben på månen i 1969 var det med en Omega Speedmaster rundt håndleddet . Mannskapet på Apollo 11 og mange astronauter etter dem har hatt det klassiske Omega-uret som sin faste følgesvenn i verdensrommet, men nå er arvtageren her.

Klikk på bildet for å forstørre.

EN ASTRONAUT VERDIG: Førsteopplaget var på kun seks eksemplarer, men til neste år kommer 100 nye Seiko Spring Drive Spacewalk på markedet.

LES OGSÅ:
Denne klokken blir det kamp om
Hvordan kjøpe riktig klokke - den komplette guiden
De tidløse klokkeklassikerne
Fiffens favorittklokke

I 2008 bar nemlig milliardæren Richard Garriott en Seiko Spring Drive Spacewalk da han tok turen ut i rommet, og det gikk ikke upåaktet hen.

Sjelden storhet

Klokkeentusiaster har imidlertid fått smertelig erfare at det er lettere å skaffe seg en tur-retur-billett til månen enn en Seiko Spring Drive Spacewalk, da denne bare ble produsert i seks eksemplarer verden over.

Dilla på luksus? Sjekk LXUS-forsiden!

Det meget begrensede opplaget var imidlertid ikke tilgjengelig for folket - bortsett fra nettopp den klokken Garriott bar i verdensrommet, som nylig ble solgt hos det eksklusive klokkeauksjonshuset Antiquorum.

Nytt opplag

Neste år blir det imidlertid slutt på den eksklusive seksmannsklubben. Da lanserer Seiko nok et opplag av det svært så presise og kompliserte uret, og denne gang utvider de til 100 eksemplarer.

Men å leke astronaut er ikke så billig som det var i barndommen. Ifølge AskMen.com vil prisen på Seiko Spring Drive Spacewalk være astronomiske 168.000 kroner.

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag