Uri går i protest fra Språkråd-styret

Trondheim (NTB-Skjalg Fremo): Etter halvannet års kamp for like vilkår i Språkrådets styre trekker forfatter Helene Uri seg fra sitt styreverv. Hun mener kunstnere blir behandlet ulikt fra andre.

Styret i Språkrådet består av ni medlemmer oppnevnt av Kulturdepartementet. Helene Uri ga beskjed om sin beslutning i en epost til departementet den 7. mars. Bakgrunnen er at hun mener seg økonomisk forskjellsbehandlet fra de andre i styret, som stort sett er offentlig ansatte.

Uri sitter også i styret i Den norske Forfatterforening, og hun forklarer at hun trakk seg fra Språkrådets styre av prinsipielle grunner og av lojalitetshensyn.

- Som styremedlem i Den norske Forfatterforening kan jeg ikke fortsette som en del av styret i en organisasjon som ikke forsøker å legge forholdene til rette for styremedlemmer som livnærer seg som kunstnere, sier hun til DnFs nettsider.

Uri sier hun takket ja til vervet fordi hun ønsket å delta i diskusjoner om og være med på å legge premissene for norsk språkpolitikk.

- Det var selvsagt ikke fordi jeg trodde jeg skulle tjene meg rik på det. Men samtidig kjennes det ikke riktig at kunstneres økonomiske kompensasjon er så mye lavere enn andres, sier hun. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.