*Nettavisen* Nyheter.

Uro etter begravelse i Bahrain

Dubai (NTB-Reuters): Politiet i Bahrain har brukt tåregass og sjokkgranater mot demonstranter under sammenstøt som oppsto etter begravelsen til en 15 år gammel gutt.

- Etter begravelsen begynte mange av de sørgende å protestere, og politiet brukte tåregass og sjokkgranater. Det pågår fremdeles, flere timer etter, sa et øyenvitne til nyhetsbyrået Reuters søndag kveld.

15 år gamle Sayed Hashim Saeed døde lørdag etter å ha blitt truffet i hodet av en tåregassgranat som ble avfyrt på nært hold, ifølge opposisjonen. Myndighetene mener imidlertid gutten hadde omfattende brannskader som ikke kan ha vært forårsaket av en tåregassgranat.

- Foreløpige undersøkelser viser at avdøde var blant dem som angrep sikkerhetsstyrkene med brannbomber, skriver det statlige nyhetsbyrået BNA.

Urolighetene fant sted i sjiamuslimske Sitra, som ligger sør for hovedstaden Manama. Sammenstøt mellom sikkerhetsstyrker og demonstranter oppstår nærmest daglig i områder som domineres av det sjiamuslimske flertallet i landet.

Mer omfattende demonstrasjoner som oppsto i kjølvannet av den arabiske våren i fjor, ble slått ned på av regimet med militær støtte fra nabolandene Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.