RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uro gir ny toppnotering for oljeprisen

Sist oppdatert:
Oljeprisen steg til sitt høyeste nivå på over 13 år i USA i går kveld som følge av økt bekymring etter angrepene på ABB-ansatte i Saudi-Arabia
Råolje for levering i juni steg 83 cent på New York Mercantile Exchange i går kveld, og referanseoljen WTI endte på 38,21 dollar som er den høyeste oljeprisen siden oktober 1990.

Intradag var oljeprisen oppe i 38,30 dollar pr. fat, som er det høyeste siden 17. mars i år. I løpet av natten har oljeprisen falt 13 cent, og WTI-olje for levering i juni handles nå på 38,08 dollar pr. fat i elektronisk handel i Singapore.

Det er angrepene og drapet på to ABB-ansatte i Saudi-Arabia som har fått ny frykten til å bred seg i oljemarkedet. Den stadig tiltakende uroen i Midtøsten de siste ukene og månedene har presset oljeprisen til stadig nye høyder.

- Innvandrere og oljearbeidere i Saudi-Arabia reiser nå og ingen føler seg trygge, sier redaktør Kevin Kerr i nyhetsbrevet Kwest Market Edge til MarketWatch.

Det er spredningen av uroen til utenfor Irak og Israel som nå har økt frykten i regionen. I en årrekke har man spesielt fryktet at ekstreme grupper i Saudi Arabia skulle begynne å tone flagg i kongedømme, verdens største oljeprodusent. Etter angrepet frykter markedet nå for terroraksjoner mot landets meget viktige oljeinstallasjoner og rørledninger, som, dersom de blir angrepet, vil få store følger i oljemarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere