*Nettavisen* Nyheter.

Uro i Karachi etter drap på politiker

Karachi (NTB-AFP): Pakistans største by Karachi rystes av uro etter drapet på en politiker. Butikker, skoler og offentlige kontorer i byen helt sør i landet holder stengt av frykt for nye voldshandlinger.

Parlamentarikeren Syed Manzar Imam fra det liberale partiet MQM, som dominerer det politiske livet i Karachi, ble skutt og drept torsdag. Fem andre mennesker mistet livet i uroligheter i byen natt til fredag, mens rundt 30 ble skadd, opplyste politiet.

Situasjonen i Karachi har lenge vært spent, som følge av politiske og etniske motsetninger mellom grupper i byen. Fredag lå mange av sentrumsgatene øde, selv om enkelte offentlige kontorer og børsen i byen holdt åpent.

Drapet på Manzar Imam er det andre i sitt slag på litt over to år i byen med 18 millioner innbyggere. I august 2010 døde politikeren Raza Haider etter et bakholdsangrep som utløste uroligheter der flere titall mennesker mistet livet.

Også Hyderabad, den nest største byen i Sindh-provinsen der Karachi ligger, ble rammet av uroligheter natt til fredag. Innbyggere i Hyderabad satte fyr på bildekk og ropte slagord i protest mot drapet på Manzar Imam. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.