Uro over Syria gir børsfall i Asia

Tokyo (NTB-Reuters-DPA): Kursene faller på børsene i Asia, der investorene er bekymret for utsiktene til en vestlig militær intervensjon i konflikten i Syria. Kursen på Tyrkias valuta lira stuper.

Nikkei-indeksen på børsen i Tokyo sank tirsdag med 0,69 prosent til 13.542,37 ved stengetid, mens den bredere Topix-indeksen svekket seg med 0,52 prosent til 1.134,02. I Hongkong var Hang Seng-indeksen ned 0,3 prosent til 21.938,71 ved lunsjtider lokal tid.

I tillegg til bekymringer over utviklingen i Syria bidro oppgang i kursen på japanske yen til at kursene i Tokyo sank. Høyere kurs på yen gjør varer fra Japan dyrere i utlandet, og skaper dermed problemer for landets eksportnæringer.

Frykten for at vestlige land skal gå til militær aksjon i Syria førte til betydelig fall i kursen på lira i Tyrkia, som er syrernes naboland i nord. Liraen falt i tirsdagens handel til et rekordlavt nivå på rundt 2 mot amerikanske dollar.

Oljeprisen steg i asiatisk handel tirsdag, i et nytt tegn på uro over utviklingen i Syria. Nordsjøolje av Brent-kvalitet ble omsatt for 111,05 dollar per fat, opp 32 cent, mens amerikansk lettolje av tilsvarende kvalitet steg med 30 cent til 106,22 dollar fatet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.