RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uro stopper Crew-produksjon

Sist oppdatert:
Den politiske uroen i det vestafrikanske landet Guinea fører nå til stans i gullproduksjonen ved Crew Golds gruve i landet.
Crew melder at de som følge av den nasjonale streiken og portforbudene som er innført i Guinea har bestemt seg for midlertidig å stanse produksjonen med gullgruven LEFA.

Bakgrunnen for portforbudet er økende uro rundt den sittende presidenten i det vestafrikanske landet de siste dagene.

Crew skriver at de vil benytte tiden til å fremskynde vedlikeholdsoppgaver på anlegget og skriver at de ikke forventer at stansen vil ha noen betydelig effekt på produksjonsestimatet for 2007. Crew Gold har tidligere guidet på en produksjon på mellom 300.000 og 320.000 unser etter at det nye produksjonsanlegget nylig kom i gang.

Selskapet opplyser at situasjonen er rolig og at driften opplever lokal støtte og at det pågår samtaler på lokalt nivå med interessentene. Selskapet driver også med noe nødhjelp i de nærliggende områdene i forbindelse med nasjonalstreiken.

Det forventes en rask oppstart så snart tilgangen på drivstoff igjen er sikret.

I en annen melding opplyser Crew at de har sendt av gårde den første lasten med gullmalm fra Nalunaq-gruven på Grønland til sitt nye foredlingsanlegg Nugget Pond i Canada.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere