RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uroen rammet DnB NOR

Sist oppdatert:
DnB Nors resultater i tredje kvartal vil ikke vise vekst som følge av kurstap på utenlandske rentepapirer.
Det går frem av en oppdatering ledelsen i DnB NOR har sendt ut tirsdag i forbindelse med bankkonsernets kapitalmarkedsdag i London.

Banken opplyser at de nå ser et resultatet for tredje kvartal på nivå med tredje kvartal i
2006. Det før det er tatt hensyn til gevinst ved salg av lokalene på Aker Brygge i år.

Resultat før skatt i tredje kvartal i fjor endte på 3.558 millioner kroner.

Kurstap på kreditturo
Hovedårsaken til den manglende resultatøkningen fra i fjor er at DnB NOR i tredje kvartal vil resultatføre et netto urealisert kurstap på omkring 600 millioner kroner knyttet til kursendring på obligasjoner og renteinstrumenter som er blitt påvirket av uroen i finansmarkedet.

- Marginen markedet krever på obligasjoner generelt har økt. Kursendringer på bankens investeringer i obligasjoner regnskapsføres fortløpende, men reverseres over obligasjonenes restløpetid, som i gjennomsnitt er under tre år, skriver DnB NOR.

DnB NORs portefølje av utenlandske obligasjoner utgjør 90 milliarder norske kroner. 99 prosent av porteføljen har beste mulige kredittrating, AAA.

Ikke suprime
- DnB NOR har ingen direkte eksponering mot amerikanske boliglån og heller ikke det såkalte subprime-markedet, opplsyer banken.

Veksten i utlåns- og innskuddsvolumer er opprettholdt i tredje kvartal. Samlede utlån hadde økt til 890 milliarder kroner i august, fra 817 milliarder i desember, mens samlede innskudd hadde økt fra 466 milliarder kroner til 537 milliarder i samme periode.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere