RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Urovekkende enkel moro

Sist oppdatert:
Hvor mange oppfølgere er enklere og mindre avanserte enn sin forgjenger? Her er ett.

La oss begynne med det enkle og gode, dette er en oppfølger av den våte tegneseriedrømmen som var «Marvel Ultimate Alliance». Vi ga det første spillet terningkast 5, og mente det var enkel og god moro.

Enig eller uenig? Si din mening om «Ultimate Alliance 2» i kommentarfeltet.

Oppfølgeren kommer sikkert til å irritere mange, for dette er mye mer «Marvel Ultimate Alliance 1.5» enn egentlig «2.0». Noen få nyheter har man lagt inn, men stort sett er det egentlig det samme spillet med litt andre helter og andre nivåer.

Men nå har jeg hoppet over introduksjonen av spillet. Da får jeg hoppe tilbake som Spiderman slenger seg fra en bygning til en annen.

Et arsenal av helter

I «Marvel Ultimate Alliance 2» så tar du kontrollen over et arsenal av helter som blir mer eller mindre ført bak lyset av en eller annen mystisk grunn (har du lest serien «Civil War» så vet du mye). Å avsløre historien er litt idiotisk så det gjør vi ikke, men en av nyhetene i spillet er at du må ta noen store valg. Det er mye bedre at du får vite hva det er når dette skjer enn at jeg skal ødelegge moroa for deg.

Se «Marvel Ultimate Alliance 2» i aksjon
(Artikkelen fortsetter under videoen)

Spillet er «Diablo»-aktig RPG-action hvor du styrer fire superhelter (bytter på hvis du er alene, eller deler med venner på co-op). Hver gang du knerter en fiende får du erfaringspoeng (XP) som kan gjøre din helt sterkere. Heltene har forskjellige typer angrep basert på hvem de er (ja, Spiderman skyter nett og Wolverine bruker klørne). I tillegg kan dine fire helter (nyhet i spillet!) bruke såkalte Fusion-powers. Dette er krefter hvor to superhelter slår seg sammen og er mer effektivt enn Zalo på møkkete tallerkener.

Heltene du kan velge blant er også byttet ut. Til en viss grad. Du får ikke lenger velge kulthelter som Silver Surfer og Doctor Strange, og har i stedet fått Songbird og Penance. De nye karakterene er ikke like kule som dem man tok ut, men vi gir bonus for Deadpool og Green Goblin.

Kjedeligere nivåer

Nivåene er også litt kjedeligere enn sist. Der man forrige gang var i Atlantis, og møtte blant annet Galactus (!) så er det litt kjedeligere med amerikanske byer (men: Wakanda!) og motstanderne dine er litt av den kjedeligere typen fra Marvel-universet. I tillegg har man tatt bort mye av det som virkelig var gøy sist hvor forskjellige kostymer ga forskjellige krefter og muligheten til å velge om dine venner skulle være aggressive eller defensive.

Egentlig kan man si at mye av rollespilldelen er tatt ut og erstattet med action. Du vil ikke tjene deg opp noen strålende nye ting ved å lete fram dette (eller drepe riktige folk), dog med noen unntak, og du kan hele tiden bytte ut hvor du har brukt din XP. For folk som er rollespillfantaster kan dette høres helt forferdelig ut.

Alt i alt er dette en rar greie. «Marvel Ultimate Alliance 2» er en enklere, og mye mer actionorientert oppfølger. Der de fleste oppfølgere blir vanskeligere, og mer avanserte – så har man her gått den andre veien. Det kan du like, eller virkelig hate. Jeg personlig synes det er deilig med spill i ny og ne som krever lite mer enn å trykke på knapper, løpe i riktig retning og generelt ha det gøy.

Grafikkmessig er spillet som sist med litt ekstra polish, men lyden er muligens enda litt bedre. Spesielt skuespillerprestasjonene og noen herlige lydeffekter.

Les flere saker om spill på forsiden av Spillmagasinet. - eller gi din kommentar til denne anmeldelsen under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere