RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Urovekkende rapport: CO2-utslippene øker hvert år

Oslo (NTB): Jorda er i ferd med å bli mellom 4 og 6 grader varmere, advarer forskere bak en ny klimastudie. Ifølge dem knuser den stadige økningen av CO2-utslipp det vedtatte togradersmålet.

Utslippet av drivhusgasser fra verdens industri vil øke med 2,6 prosent i år, anslår det australske analyseselskapet Global Carbon Project (GCP) i sin nye forskningsrapport, som ble publisert søndag.

I fjor slapp verden ut 34,7 milliarder tonn CO2, en økning på 3,1 prosent fra året før, opplyser GCP. At utslippene fortsetter å øke hvert eneste år, fører til at jorda er på en nærmest sikker vei mot svært alvorlige klimautfordringer, som flere hetebølger og stormer og mer tørke.

På klimakonferansen i København i 2009 ble nesten 200 land enige om å begrense den globale oppvarmingen til 2 grader, men utsiktene for å nå målet ser ikke lyse ut, ifølge GCP. Temperaturene er allerede 0,8 grader høyere enn i førindustriell tid.

De nye og alarmerende målingene kan legge ytterligere press på klimatoppmøtet i Doha, som etter planen skal vare fram til 7. desember. Der tar de sikte på en forlengelse av Kyoto-avtalen. I tillegg starter forhandlinger om en ny global klimaavtale, som skal tre i kraft i 2020. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere