RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Urtehagen vil gjerne ha kongelig besøk

Oslo (NTB): Kong Harald blir nå invitert til å besøke Urtehagen i Oslo, etter at han tirsdag beklaget rotet som oppsto rundt tildelingen av fortjenstmedaljen til Trond Ali Linstad.

Den noe omstridte Linstad fikk opprinnelig tildelt fortjenstmedaljen blant annet nettopp på grunn av sitt arbeid med Urtehagen.

Urtehagen er en ideell stiftelse som med et islamsk grunnlag driver blant annet flere barnehager, en barnebondegård og en videregående friskole

I et brev til kong Harald skriver styremedlem i stiftelsen og rektor ved Urtehagen videregående friskole, Rawafid Shahad, at selv om kongen har slettet tildelingen av medaljen var Linstads arbeid i Urtehagen en av hovedgrunnene for tildelingen.

«Vi vil gjerne få invitere H.M. Kongen til et besøk hos oss, for selv å ta i øyesyn, og bli direkte kjent med det arbeid som opprinnelig lå til grunn for tildelingen», heter det blant annet i brevet.

Trond Ali Linstad er leder i Urtehagen og skulle ha mottatt Kongens fortjenstmedalje i sølv i forrige uke, en tildeling som kongen til slutt trakk tilbake ettersom det ble stor oppmerksomhet rundt Linstads uttalelser om blant annet jøder og homofile. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere