RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Amerikanske militære anslår at USA og landets allierte har drept 6.000 IS-medlemmer og halvparten av gruppas øverste lederskap. Her oljeraffineriet i Baiji nord i Irak so tidligere ble inntatt av opprørere.
Amerikanske militære anslår at USA og landets allierte har drept 6.000 IS-medlemmer og halvparten av gruppas øverste lederskap. Her oljeraffineriet i Baiji nord i Irak so tidligere ble inntatt av opprørere. Foto: Thaier Al-sudani (Reuters/NTB Scanpix)

USA: - Har drept 6.000 IS-medlemmer

Amerikanske militære anslår at USA og landets allierte har drept 6.000 IS-medlemmer og halvparten av gruppas øverste lederskap.

Tallet 6.000 ble omtalt av USAs ambassadør i Irak, Stuart Jones, i et intervju som ble sendt på TV-kanalen Al Arabiya torsdag. Ifølge TV-kanalen CNN mener amerikanske diplomater at også ledelsen i Den islamske staten (IS) er svært hardt rammet av flyangrepene i Irak og Syria.

Hvor mange sivile som er blitt drept i angrepene mot IS – som også er kjent som ISIL – er ikke kjent. Det amerikanske anslaget er ikke bekreftet av andre kilder, og forsvarsminister Chuck Hagel kan ikke bekrefte at det nøyaktige antallet stemmer.

- Vi vet at flere tusen ISIL-krigere er blitt drept, og vi vet at noen i ISILs ledelse er blitt drept, sier han.

Han advarer å legge for stor vekt på dødstallene, men peker på andre tegn han mener tyder på at IS er på defensiven. Ekstremistene har problemer med å rekruttere og holde forsyningslinjene åpne, ifølge ministeren.

Hvis det amerikanske anslaget over drepte stemmer, har IS mistet en betydelig del av sine styrker. Den amerikanske etterretningsorganisasjonen CIA anslo i fjor at IS har mulighet til å mobilisere mellom 20.000 og 31.500 krigere.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere