RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA: - Kina vil la markedet styre valutakursen

Washington (NTB-Reuters): Kinesiske myndigheter har i samtaler med USA forpliktet seg til å bevege seg mot en markedsstyrt kurs for valutaen yuan, ifølge USAs finansdepartement.

I uttalelsen fra finansdepartementet heter det at Kina også har sagt seg villig til å åpne opp sin finanssektor for amerikanerne, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Videre skal kineserne ha anerkjent USAs bekymringer når det gjelder nettbaserte tyverier av forretningshemmeligheter og samtidig gitt løfter om å styrke kampen mot slik kriminalitet.

Kineserne og amerikanerne har denne uka holdt bilaterale samtaler i Washington.

Torsdag ble USA og Kina enige om å gjenoppta strandede forhandlinger om en investeringsavtale mellom de to landene.

Det to dager lange amerikansk-kinesiske møtet i Washington har i stor grad dreid seg om nettbasert spionasje, og amerikanerne har krevd at kinesisk industrispionasje rettet mot amerikanske selskaper må ta slutt.

De kinesiske utsendingene pekte på at også Kina er offer for hacking, og ikke overraskende viste de til varsleren Edward Snowdens avsløringer om USAs overvåking av internett. Amerikanske myndigheter har på sin side gitt klar beskjed om at de er svært skuffet over at kineserne ikke utleverte Snowden da han befant seg i Hongkong. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere