*Nettavisen* Nyheter.

USA: - Klimaendringene kan utløse krig

- Klimaendringer gjorde borgerkrigen i Syria langt verre, uttaler USAs utenriksminister John Kerry ifølge Washington Examiner. Her avbildet under et møte med Kirgisistan utenriksminister Erlan Abdyldajev (til høyre).

- Klimaendringer gjorde borgerkrigen i Syria langt verre, uttaler USAs utenriksminister John Kerry ifølge Washington Examiner. Her avbildet under et møte med Kirgisistan utenriksminister Erlan Abdyldajev (til høyre). Foto: Pool (Reuters)

Utenriksminister John Kerry mener USAs utenrikspolitikk må ta hensyn til klimaendringene og konflikter som de kan utløse.

11.11.15 04:50

I en tale tirsdag sa Kerry at han har nedsatt en egen gruppe som skal sørge for at kunnskap om klimaendringene blir integrert i utformingen av USAs utenrikspolitikk. Målet er blant annet å vurdere hvilke land som risikerer konflikter på grunn av endringer i klimaet.

– Da kan vi bedre innrette diplomatiet og bistanden vår til å hjelpe de landene til å bli sikrere og mer robuste, og mindre utsatt for krig og humanitære kriser, sa Kerry.

Han antydet at tørke i Nigeria kan ha vært en medvirkende årsak til framveksten av den ytterliggående opprørsgruppen Boko Haram.

- Klimaendringer gjorde borgerkrigen i Syria langt verre, uttaler Kerry ifølge Washington Examiner.

Blant eksperter som forsker på konflikter, er det delte meninger om hvorvidt klimaendringer vil bli en viktig årsak til krig. Enkelte forskere mener menneskeskapte klimaendringer og tørke har vært en medvirkende årsak blant annet til krigen i Syria.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.