RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA: - Russland tror bombe forårsaket flystyrt

Amerikansk etterretning sier den har fanget opp kommunikasjon som viser at Russland tror en bombe førte til flystyrten som kostet 224 mennesker livet på Sinaihalvøya.

Signalene som er fanget opp er noe av materialet som gjør at amerikanerne tror en bombe eksploderte om bord på Metrojet-flyet kort tid etter at det tok av fra flyplassen i Sharm el-Sheikh, sier amerikanske kilder til nyhetsbyrået Reuters mandag. Ingen av de 224 om bord overlevde da flyet som var på vei til St. Petersburg i Russland gikk i oppløsning i luften og styrtet for halvannen uke siden.

Mandag erkjente Russland for første gang at flystyrten kan ha vært resultat av en terrorhandling.

– Muligheten for at det er en terrorhandling er selvfølgelig der som en forklaring på det som skjedde, sa Medvedev til den regjeringsstyrte avisa Rossijskaja Gazeta mandag.

Både Russland og Egypt har sagt at det var forhastet da Storbritannia og USA i forrige uke sa det trolig var snakk om en bombe. Storbritannias utenriksminister Philip Hammond var mandag enda mer konkret da han sa at det var «svært sannsynlig» at styrten skyldtes en bombe plantet av Den islamske staten (IS). Ekstremistgruppen Sinai-provinsen, som er tilknyttet IS og har sverget troskap til IS' leder har påtatt seg ansvaret for at Airbus 321-flyet styrtet.

Russland har stanset alle regulære flyginger til Sharm el-Sheikh, mens en luftbro skal hente hjem tusener av ferierende på Sinai. En rekke land, deriblant Norge, har skjerpet sine reiseråd for Egypt og Sinai, og mange flyavganger til og fra det populære reisemålet er innstilt.

Ifølge en anonym statlig kilde i USA har både Egypt og Russland takket nei til bistand fra det føderale politiet FBI. Frankrike bistår i etterforskningen, fordi flyprodusenten Airbus har sitt hovedkvarter i Frankrike.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere