RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA advarer Burma om at dialogen kan stanses

Washington (NTB-AFP): USA advarer generalene i Burma om at dialogen som president Barack Obama åpnet, kan bli avsluttet om de ikke går videre med demokratiske reformer.

USA har allerede gitt beskjed direkte til militærjuntaen om sin bekymring for valget generalene planlegger som de viktigste opposisjonslederne ikke får delta i.

- Jeg tror det er riktig å si at vi er skuffet over de skrittene som er tatt når det gjelder valglov og dialog om det kommende valget, sa viseutenriksminister Kurt Campbell onsdag.

- Dette har vi sagt direkte til regimet og også til landene rundt som oppfordret oss til å innlede en dialog med landet, sa han videre.

Valget, som er det første på to tiår, er blitt kritisert fordi opposisjonslederen Aung San Suu Kyi i praksis er utelukket.

Hennes parti oppfordrer til boikott på grunn av reglene som ville tvinge partiet hennes til å ekskludere henne for å få lov å delta i valget. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere